Skip to content

5 ENKLE TIPS, DER GØR DIN BIL KLAR TIL SOMMER


SOLARPLEXIUS VEDLIGEHOLDELSESTIPS

Vinteren nærmer sig langsomt foråret, med mere solskin og varme temperaturer. Med Solarplexius toning og solafskærmning i bilen falder temperaturen inde i bilen, hvilket gør rejsen mere behagelig for passagererne. Vi vil gerne give nogle enkle vedligeholdelse tips til en bedre bil.

For at bilferien skal blive så skøn, som du har forestillet dig, er der et par ting, der bør ordnes først. Eksempelvis kan en ødelagt rude ødelægge en god bilferie – derfor er det bedst at reparere forruden inden afgang. Her er flere værdifulde tips til en sommer på farten.

1. KORREKT VASK + VOKS

Efter vintermånederne er bilen nok rigtig snavset. En ordentlig vask anbefales til sommeren og det kan også betale sig at bruge nogle penge på voks. Så sætter snavset sig ikke så let fast, hvilket fører til færre vaske – godt for både pengepungen og miljøet. Derudover mindsker det risikoen for at få en beskadiget forrude.

FÆRDIGSKÅRET SOLAFSKÆRMNING TIL OVER 4500 BILER

Vi har færdigudskåret solafskærmning til mere end 4500 forskellige bilmodeller. Vores sortiment bliver løbende opdateret med solafskærmning til både nye og ældre biler. Finder du ikke din bilmodel, kan du sende en e-mail eller ringe til vores kundeservice, så hjælper vi dig.

2. SØRG FOR, AT FORRUDEN ER FRI FOR STENSKUD

Det lyder måske som en no-brainer, men der er faktisk mange, der går rundt med en ødelagt kasse eller stenslag. Forruden står for op til 30 procent af bilens samlede holdbarhed, så det er af største vigtighed, at den er komplet.

En hel forrude er meget vigtig for bilens samlede styrke.

3. KONTROLLER AC

I løbet af sommeren skal bilens aircondition formentlig arbejde ekstra hårdt. For at undgå kedelige overraskelser er det et smart tip at tjekke AC i tide, inden årets varmeste periode er her. Inden lange rejser er det også vigtigt at tjekke, at klimaanlægget kan holde til lidt højere hastigheder. Det anbefales ikke at selv reparere klimaanlægget – kontakt i dette tilfælde et autoriseret autoværksted.

4. KONTROLLER DÆKKENE

Lige så vigtigt som at reparere eller udskifte forruden er at tjekke dækkene. Hvis du for eksempel har kørt med snekæder om vinteren, kan det have givet slid på gummiet. Giv dækkene en visuel inspektion og tjek mønsterdybden inden bilferien til sommer. Derudover undlader mange at kontrollere lufttrykket i dækkene, hvilket kan forårsage store skader.

5. TEST BREMSER

Om vinteren slides bremserne ekstra hårdt. Det skyldes blandt andet, at der er mere trafik, og at de fleste er tilbøjelige til at bremse mere på glatte veje. Derfor er det godt at teste bremser, så alt fungerer som det skal. Hvis du ikke er tryg ved at gøre det selv, anbefales det at hyre en erfaren mekaniker.