Skip to content

TONING AF RUDER | SOLARPLEXIUS


RUDETONING LAVET AF 1 mm PC

Toning af ruder med Solarplexius er ofte bedre end almindelig solfilm. Der er adskillige grunde til at tone bilruderne. Først og fremmest reducerer du varmen i kabinen og derved skaber du et mere behageligt indeklima i bilen for dig og dine passagerer. Desuden kommer toning af ruderne til at mindske muligheden for indkig i bilen, hvilket forebygger risikoen for indbrud. Når du toner dine ruder, får bilen også et stilrent look.

Uanset hvilken type solafskærmning du vælger, er det vigtigt at vælge et produkt af høj kvalitet. Sådan opnår du det bedste resultat og den bedste komfort. Skal du udføre arbejdet selv, bør du vælge en forskåret løsning for at gøre arbejdet lettere.

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL OM TONING AF RUDER

ER DET LOVLIGT AT TONE BILRUDERNE?

Ja, det er lovligt. I Danmark og i store dele af Europa er det lovligt at tone ruderne bag føreren efter ønske, så længe ruderne ikke blændes helt af. Ingen vinduer bør forsynes med et lag maling eller uigennemsigtigt film. Det kan forårsage forstyrrende reflekser eller medføre risiko for at blænde andre trafikanter. Spejlfilm og lignende produkter er derfor ikke lovlige på nogen rude i bilen.

Ruderne ved og foran førersædet, dvs. i førerens synsfelt “skal have en lysgennemgang i begge retninger på mindst 75% mht. forruden og mindst 70% for de andre ruder.” Dertil gælder at man skal kunne se gennem ruderne, uanset om der er anvendt toning af ruder eller ej. Nedsætter toningen lysgennemgangen til under 70%, skal bilen have et sidespejl i højre side. Siden langt de fleste biler udstyres med sidespejle i begge sider, er det sidste naturligvis opfyldt. 

Du kan læse den eksakte ordlyd på færdselsstyrelsens hjemmeside: Spørgsmål og svar om tekniske krav.

HVORFOR SKAL JEG TONE RUDERNE I MIN BIL?

Vi synes selvfølgelig, at alle skal have rudetoning i bilen, men der er ganske mange gode grunde til at sørge for toning af ruderne. For det første vil du gerne reducere varmen og skabe et mere behageligt indeklima for dig og dine passagerer. Dertil kan toning af ruder være med til at hindre indkig i bilen, hvilket mindsker risikoen for indbrud. Tonede ruder giver også bilen et stilrent look og skærmer interiøret fra at blive bleget af solen. Mange tror måske fejlagtigt at mørk-toning af ruder kun er for syns skyld, men idet rudetoningen holder bilen kølig sparer man på brændstof, slid af klimaanlæg eller AC og solskadede paneler.

ER DET MULIGT AT TONE ALLEREDE FABRIKSTONEDE VINDUER?

Selvfølgelig er det muligt at tone ruderne med Solarplexius, selvom din bil måtte være udstyret med indfarvede ruder fra fabrikkens side. Når vinduerne er fabrikstonede er det selve glasset der er tonet, det vil sige gennemfarvet i gradient. Der er derfor ingen film på ruden. En almindelig utonet bilrude har normalt en naturlig farvetone med mellem 15-25% i toningsgrad, da ruden ikke er helt krystalklar. Derimod har fabrikstonede ruder normalt en farvetone mellem 25-30% i toningsgrad. Ofte er det ikke tilstrækkeligt og derfor kan det være en god idé at tone ruderne yderligere.

solarplexius solskydd montering sidoruta

KAN JEG SELV SØRGE FOR TONING AF RUDER?

Når du toner dine vinduer med Solarplexius, behøver du intet værktøj. Vores specialfremstillede toning af polykarbonat fæstnes bag bilens interiør ved hjælp af små clips. Antallet af vinduer du ønsker at tone afgør, hvor lang tid det tager at montere toningen på bilen. Typisk kan arbejdet færdiggøres på 15 minutter. Du får en perfekt tilpasset toning til dine bilruder, idet vores solafskærmning leveres efter målene på din bilmodel. Toner du ruderne med Solarplexius får du også den fordel, at der ikke kommer synlige ridser udefra, hvis nogen ved et uheld ridser ruden indefra. Da materialet er gennemtonet og slagfast skal der mange skrammer til før det ser nusset ud.

Læs mere om, hvor nemt du selv kan montere Solarplexius tonet solafskærmning her.

HVOR MEGET KOSTER TONING AF RUDER?

Når du bestiller hos os, produceres Solarplexius rudetoning specielt til netop din bilmodel. Du behøver ikke selv at skære, trimme eller justere noget. Vi producerer toning til mere end 4500 forskellige bilmodeller og udvalget opdateres løbende med nye og ældre køretøjer. Da vi har egen produktion i Sverige, kan vi altid levere hurtigt – du får med al sandsynlighed din speciallavede solafskærmning indenfor 3-7 dage. Pris for toning af ruder starter fra 750 DKK inkl. moms. Fragt er altid inkluderet i prisen.