Skip to content

Solfilm til biler | Solarplexius – et bedre alternativ

Ton nemt ruderne i din bil uden solfilm


SOLFILM TIL BILER

Solfilm eller såkaldt solar film er for mange en velkendt løsning, når de vil have tonet bilruderne. Solfilm eller såkaldt solar film er for mange en velkendt løsning, når de vil have tonet bilruderne. Solarplexius solskærme fungerer langt hen ad vejen ligesom solfilm, men selvom produktet har været på det svenske marked i over 30 år, er der stadig mange der ikke ved hvordan solafskærmning fra Solarplexius skiller sig ud fra almindelig solfilm.

Her er forskellene på solfilm og Solarplexius.

Solarplexius solskærmeAlmindelig solfilm
Bliver leveret formskåret til den unikke bilmodelFilm på en rulle
Nemme at montere uden lim og vandSkal skæres til for at passe
Færdigmonteret på 15 minutterSolar film moteres vådt
Hårdt, men fleksibelt, tonet materialeKompliceret at montere selv
Montering kræver intet værktøjMontering kræver værktøj
Lavet af slagfast polykarbonatDet kan tage flere uger at få solfilm til at se godt ud.
Hårdfør og modstandsdygtig polykarbonat, som forbliver pæn.Bliver nemt ridset af fx sikkerhedsseler, børn, legetøj, dyr, bagage, mm.
Lige så nemme at afmontere, som de er at montere.Bliver nemt løst og begynder at flage af.

TRADITIONEL SOLFILM

Solfilm sælges typisk som metermål på rulle, hvorfra man skærer et stykke, der passer på det vindue, der skal tones. Det samme produkt kan derfor bruges til forskellige bilmodeller og vinduer. For at få et pænt resultat, kræver den type solfilm dog, at man skærer meget præcist efter bilrudens form. Alternativt kan man købe solar film, som er formskåret efter bilens vinduer.

ett försök till att montera en blötlagd solfilm på en bilruta

MONTERING AF SOLFILM

Det er ikke umuligt at montere almindelig solfilm selv, men arbejdet kan være meget vanskeligt, hvis ikke man besidder det rette værktøj eller har tidligere erfaringer med den slags arbejde.
Er det ikke muligt at udføre den forstående montering i en opvarmet garage, er det nødvendigt at tage vejrforholdene med i betragtning.

I koldt vejr tager det solfilmen lang tid at hæfte på glasset, og arbejder man udendørs kan der nemt komme partikler og støv ind under materialet. Ud over forarbejdet med at skære solfilmen til, tager montering af solfilm meget lang tid, særligt uden hjælp fra professionelle. Da toningen monteres ved at lime den til bilruderne er det meget nemt at begå fejl eller komme til at placere stykket skævt på ruden.

For at montere solfilm skal bilruderne være dækket af sæbevand. Der skal arbejdes meget præcist, og montøren skal sikre sig at materialet ikke krøller eller lukker ned om luftbobler. Afslutningsvis er det vigtigt at være bevidst om bilrudernes overflade. Modsat almindelige vinduer er en bilrude ikke flad, men har en konveks runding, som gør monteringen særligt vanskelig.

SOLARPLEXIUS TONET SOLAFSKÆRMNING

I modsætning til solfilm er Solarplexius solskærme lavet af fleksibel polykarbonat. Skærmene kan ikke knækkes, er modstandsdygtige overfor stød og er meget svære at lave hak i. Solafskærmningen svarer til smidig, stabil solfilm, med den fordel at skærmene leveres i sæt, der er formskåret efter den givne bilmodels ruder. Oveni er de nemme at montere. Du har ikke brug for vand, lim eller møjsommeligt arbejde. Ej heller er der risiko for at lave luftbobler.

Solarplexius tonede solskærme passer perfekt ved levering, fordi vi producerer dem efter målene på din specifikke bilmodel. Når du bestiller er det ikke engang nødvendigt at måle dine bilruder op, da vores database indeholder de præcise rudedimensioner af mere end 4500 biler. Derfor kan du bestille tonede solskærme der passer perfekt til dine bilruder alene ved at oplyse om bilmærke, model og modelår.

Læs mere om Solarplexius tonede solskærme her eller se hvad det koster at tone ruderne i din bil i vores bilfinder.

MONTERING AF SOLARPLEXIUS SOLAFSKÆRMNING

Solarplexius solskærme er designet efter at de skal være hurtige og nemme at montere. Skærmene er lavet af et stift, men smidigt materiale, der gør det nemt at folde dem ind mellem ruden og bilens interiør.

Det er ingen brug for lim, sæbevand eller værktøj ved montering, og det forberedende arbejde består udelukkende i at pudse indersiden af bilruderne med glasrens og en mikrofiberklud. Om nødvendigt kan man beskytte interiøret omkring ruden mod ridser, ved at beklæde det med afdækningstape.

De tonede solskærme leveres med monteringshandsker, der bør anvendes for at undgå fedtpletter og fingeraftryk. Når alle skærmene fra Solarplexius er påsat, fæstnes de ved at kile de medfølgende lister ind mellem solskærmene og bilens interiør – naturligvis uden at gøre skade på bilen.

I modsætning til almindelig solfilm er det ikke nødvendigt at varme på Solarplexius for at tilpasse det og fjerne luftbobler, da de specialfremstillede solskærme leveres i perfekt pasform til bilruderne. Skulle det blive nødvendigt, er de tonede solskærme også meget nemme at afmontere, takket være den smarte monteringsløsning og det smidige materiale.

Se den fulde monteringsguide her.

Find prisen for din bil og bestil Solarplexius tonede solskærme her!