Skip to content

Hvor Lang Tid Tager Toning af Bilruder?


 En fuld forvandling af en bil med Solarplexius solafskærmning

Tonede ruder er en af de foretrukne virkemidler du, som bilejere, kan gøre brug af, når du gerne vil lægge et personligt præg på bilen. Du får både understreget bilens lækre linjer og et værn mod genskin samt varmeophobning på solrige dage. Selvom mange bilejere egentlig godt kan se fordelene ved toning og solafskærmning, bliver de holdt tilbage af adskillige faktorer. Den mest gængse er tiden og besværet mange forbinder med processen. 

Hvor lang tid tager det så at fixe solfilm mod varme – Mest Hyppige Spørgsmål!

Et af de mest almindelige spørgsmål vi får fra vores Solarplexius kunder, når de lige har opdaget vores rudetoning er, hvor lang tid det tager at montere solafskærmning i bilen.  
At tone ruder selv kan nemlig være et ret tidskrævende projekt alt efter størrelsen og formen på bilens ruder. I gennemsnit gælder det for langt de fleste biler at montering af solfilm tager mellem to og fire timer, hvis man skal rundt om alle bagruderne. Processen involverer først klargøring af toningen, dernæst skal de relevante overflader rengøres og så skal måles meget præcist for at sikre perfekt pasform. 

Hvilke faktorer påvirker varigheden af monteringsprocessen for solfilm til bil?

Solfilm, der er monteret forkert eller lavet af dårlige materialer, har ofte en kortere levetid og en tendens til at danne luftbobler eller flage af allerede efter nogle få måneder.

Det er vigtigt at være bevidst om, at solfilm montering i bilen er et håndværk, der kræver tålmodighed og tid. En forhastet monteringsproces kan nemt resultere i et utilfredsstillende resultat med toning der flager af eller bobler op, som desværre giver bilen et noget sjusket udseende. Det kan kun anbefales at forebygge sådanne problemer ved at tage sig god tid og være omhyggelig gennem hele processen.  

For at vende tilbage til spørgsmålet, er svaret nok i virkeligheden flerdelt; alt efter hvor mange hænder man har til rådighed, typen af køretøj eller antallet af ruder, der skal rengøres og beklædes med rudetoning. 


Derfor kan toningsprocessen være påvirket af adskillige faktorer – vi fremhæver nogle af dem her: 

 Det kan være en udfordring at tage gammel solfilm af og processen efterlader typisk limrester på ruderne.

1) Størrelsen af bilruden – større ruder kræver typisk at du sætter lidt ekstra tid af, hvis du vil udføre toningen ordentligt. Det antal hænder, der er involveret i projektet – Har du adskillige professionelle montører i gang, speeder du naturligvis processen betragteligt op. Typen af rudetoning, du bruger – forskellige rudetoningsløsninger kræver forskellig monteringstid. Kvaliteten af den valgte toning – Bilrudetoning af høj kvalitet tager ofte lidt længere tid at montere; til gengæld holder de så også længere og giver et bedre resultat.  

2) Det kan være ret tidskrævende at tage gammel solfilm af, især hvis du ikke har prøvet det før. Mange lader denne del af processen være op til professionelle. 

 3) Antallet af ruder – Det giver måske sig selv, men hvis du gerne vil have tonet ruderne i hele den bagerste del af bilen, tager det længere tid end solfilm montering på en enkel bagrude for eksempel. 

4) Ukurant formede ruder – Har du ruder med masser af knæk og hjørner, vil processen blive længere og kræve større præcision. 

Hvordan foregår montering af solfilm til bil typisk?

Toning af bilruder indebærer primært de følgende trin:

For at opnå det bedste resultat kræver traditionel toning en betragtelig mængde vand, erfaring og tålmodighed.

1) Rengøring af ruderne – For at få et godt resultat, skal al snavs og støv fjernes fra rudens overflade. Det er vigtigt at være omhyggelig, men samtidig sørge for at undgå ridser eller andre skader i ruden. 
2) Mål af ruderne – Den professionelle montør laver præcise opmålinger, sådan at toningen dækker rudens glas uden nogen afvigelser. 

3) Skære solfilmen til – Toningen skal skæres efter den netop udførte opmåling. Denne opgave kan vise sig at være meget vanskelig at gøre manuelt, hvorfor der findes dertil beregnet maskineri som kan indstilles til at skære perfekte stykker efter mønster. 

4) Monter toningen – Når alle ruder er blevet målt op og rengjort, er det tid til at montere toningen. Det gøres typisk ved at presse toningen ind mod glasset med en vinduesskraber og derefter varme på toningen, så den trækker sig sammen om glasset. 
5) Læg sidste hånd på – Når der er monteret toning på alle ruderne, polerer mange professionelle montører efter med en speciel opløsning, der giver et spejlblank, perfekt resultat. 

Solarplexius vs. Solfilm: Hvordan er Solarplexius solafskærmning til bilen tidsbesparende?

Solarplexius har udviklet en moderne, nem og tidsbesparende måde at tone bilruderne på, som ikke kræver at man udfører alle de traditionelle monteringstrin. Ved brug af præ-skårne solskærme i forskellige størrelser er Solarplexius i stand til at levere rudetoning med perfekt pasform uanset hvilket køretøj, det drejer sig om. Du undgår at skulle måle op og skære til, hvilket gør toningsprocessen meget hurtigere og mere effektiv end nogen anden løsning.  

  

1) Modelspecifik toning – Solarplexius’ tonet solafskærmning leveres skåret efter bilens specifikke rudedimensioner og bilens størrelse, derved sparer du en masse tid og undgår opmåling af ruderne og præcis tilpasning af rudetoningen. 

2) Nem montering – Det eneste, der skal til for at montere toningen, er at du følger et par hurtige trin, der ikke involverer sæbevand eller lim. 

3) Holdbarhed – Solarplexius solfilm er designet til at holde længe og yde optimal beskyttelse mod varme og UV-stråling. Resultatet er toning, der holder i rigtig mange år. 

4) Perfekt resultat – Toningen passer perfekt til bilrudernes form, hvilket giver et sømløst resultat uden synlige kanter eller samlinger. 

Markant forskel på traditionel solfilm og nem Solarplexius montering

Solarplexius – En Innovation – Solafskærmning Bil

Solarplexius tilbyder en nem og hurtig løsning for bilejere der gerne vil have toning af ruder i bilen og ønsker at få samme fejlfri resultat, som med professionel solfilm montering – bare på ¼ af den tid det ville tage de fleste montørværksteder.

Solarplexius byder ind med modelspecifikke solskærme, der laves specifikt til langt de fleste populære bilmodeller – dermed får du muligheden for at slippe udenom det omstændige arbejde, der er forbundet med solfilm på bilruder. Da denne løsning kræver både færre hænder og mindre tid, har man også udsigt til en betragtelig besparelse i prisen. Dermed kan langt de fleste bilister få solfilm på bilen på en hurtig og nem måde. 

Monteringen tager typisk mellem 20-30 minutter, og du får et fejlfrit resultat uden helligdage eller luftbobler. Solskærmene yder en særpræget god beskyttelse mod UV-stråling og giver en lige så god beskyttelse, som solfilm mod varme, til dig der leder efter en hurtig, men gedigen beskyttelse mod solen.

Brug den interaktive Bilfinder forneden – vælg modelårgang, mærke og modeltype, så du kan se mulighederne for at bestille Solarplexius solafskærmning til din bil. Hvad holder dig tilbage? Lige nu! – er det perfekte tidspunkt at afgive din ordre!