Skip to content
Barn i stråhat strækker overkroppen ud ad vinduet i venstre fordør på sølvgrå bil foran solnedgang over havet.

Når Sommerferien er med Børn i Bilen 


Barn i stråhat strækker overkroppen ud ad vinduet i venstre fordør på sølvgrå bil foran solnedgang over havet.

”Hvornår er vi der?” Alle der holder ferie med børn ved, hvor svært det kan være for dem at sidde stille i bilen. Vi har samlet nogle tips og tricks, som minimerer stressniveauet på bagsæderne under lange ture på Europas motorveje. Hav for øje, hvor længe dine børn kan sidde stille, inden du planlægger turen… 

Det giver sig selv, at dine børns evne til at sidde stille i høj grad afhænger af, hvor gamle dine unger er. Overvej om jeres bilferie kan blive lige så sjov, hvis du vælger en anden feriedestination, der ikke kræver den lange køretur. Specielt med små børn kan det være en god idé at vælge udenom en bilferie på flere hundrede kilometer. Når du har valgt, hvor du vil holde ferie, er det tid til at gøre bilen klar til turen.   

Med vores forslag kan du snildt klare en lang køretur med børnene uden de store vanskeligheder: 

Smilende pige med langt lyst hår og stråhat, holder fingeren på en globus og viser Amerika, mens hun sidder i åbent bagagerum i en rød bil.

 
1. Forbered bilferien med ungerne: 

 1. Rejs gerne i dagtimerne, når vejene er mindre befærdede. Det kan gøre turen langt mindre hektisk. 
   
   
 2. Planlæg ruten på forhånd og overvej hvor I finder rastepladser, tankstationer og spændende seværdigheder på vejen. Mindre stress –ingen nødløsninger.  
   
   
 3. Sørg for at alle kan sidde og sove behageligt ved at medbringe dyner, puder og børnenes yndlingsbamser. 
   
   
 4. Hold vågent øje med børnene mens I er i bilen, så de ikke har mulighed for at kravle ud eller tage fat i ting, mens I kører. Det er en god idé at holde vinduerne lukkede og slå børnesikringen til, så de ikke kan åbne dørene indefra.  
   
   
 5. Efterlad aldrig dine børn alene i bilen, heller ikke for en kort stund. Det kan være livsfarligt, særligt når sommerens hedebølger rammer. 

To piger sidder på sorte læderbagsæder og holder hver sin farverige skoletaske, mens de kigger på hinanden og smiler.
 1. Vær klar med underholdning: Bøger, spil, tablets, IPad osv. – Husk at pakke lige de spil, bøger eller legetøj som kan holde dine børns opmærksomhed under turen. Så får alle en meget mere behagelig tur! 
   
   
 1. Husk at holde pauser: Hold ind, stræk benene og få et pusterum fra at køre bil. Frisk luft holder dig vaks og minimerer risikoen for at du falder i søvn bag rattet. Samtidig hjælper de små afbræk med at holde kedsomheden fra døren på lange køreture. 
   
   
 1. Nem mad, nemt at pakke: Sørg for mad og kolde drikkevarer hjemmefra, så har du en løsning ved hånden, når sulten melder sig. Gør det nemt for dig selv og vælg fingermad, der ikke fedter og er nemt for børn at spise i farten.  
   
   
 1. Udnyt dine børns søvnrytme: Har du mulighed for at planlægge turen i det tidsrum, hvor dine børn alligevel sover middagssøvn? Sådan sparer du børnene for ventetiden og giver dig selv fred til at køre bil.  
   
   
 1. Vær klar, hvis nogen bliver køresyg: Det er meget almindeligt at blive lettere utilpas eller køresyg, særligt i mindre biler. Køresyge opstår, når din balance fortæller dig, at du er i bevægelse, selvom din krop ikke har flyttet sig. Hav en pose ved hånden, hvis nogen skulle blive dårlig.  
   
   
 1. Udrust bilen rigtigt hjemmefra:  
   
   
 • Send gerne bilen til service inden turen, så du er helt sikker på at alt kører som smurt. Turen forbi værkstedet kan hjælpe dig med at undgå motorproblemer eller vrøvl med dæk, lygter eller bremser på din rejse.  
   
   
 • Fiks toning af bilruder: Sørg for at få tonet bilruderne med solfilm mod varme og skærm dine børn mod solens skadelige UVA og UVB stråler, skarp lys og overophedning. Solarplexius tilbyder effektiv solafskærmning med rudetoning. Tryk på linket for information om produktet.  
 • Har du papirerne i orden? Husk kørekort, pas og forsikringspolicer. I mange lande, som fx Tyskland skal man også have bilens originale registreringsattest med.  

Det allervigtigste er dog at slappe af og nyde turen! Meningen med sommerferie er heldigvis at hygge sig og nyde friheden med familien. Vores sidste lille råd er – pak tålmodigheden, når du rejser med børn! Indimellem opfører de sig efter lidt mere kreative retningslinjer, end dem du synes er rarest.  

 

Smilende pige med krøller vinker fra bagsædet af sølvgrå bil, mens hun sidder fastspændt i lilla barnestol.

Dermed et par solvarme råd, der kan hjælpe dig med at få en hyggelig og stressfri ferie med børn i bilen denne sommer.