Skip to content

Undgå disse fejl, når du overvejer tonede ruder til bilen


Tonede ruder i bilen er en effektiv måde at forbedre din bils overordnede udseende, og beskytte mod solens skadelige uv-stråler. Undgå de klassiske fejl og bøvl med dårlig solfilm, når du overvejer at tone bilruderne:

Lad vær med at vælge den helt billige solfilm –

Ofte kan rudetoning godt ende med at blive lidt af et greb i lommen, men det er vigtigt at gå udenom den helt billige solfilm. Solfilm af dårlig kvalitet danner nemmere luftbobler, skaller af og har tit en ringere evne til at beskytte dig mod solen. Invester i stedet for i solfilm eller anden type toning af ordentlig kvalitet, som holder i mange år.

Hav styr på dansk lov om tonede ruder – 

Før du toner dine bilruder, skal du være opmærksom på færdselsstyrelsens regler for toning af bilruder. Nogle lande forbyder spejlfilm eller solfilm udført over en bestemt procent af lysindfald. I Danmark er det for eksempel ikke lovligt at blænde ruderne helt af, dvs. lukke helt af for lysindfaldet med maling eller stof. Sørg for at orientere dig om lovgivningen, inden du får tonet dine ruder, så du ikke risikerer dyre bøder.

Få arbejdet udført af fagfolk – 

Mange bilejere laver den fejl at gå til en amatør for at få deres ruder tonet. Selvfølgelig findes der superdygtige selvlærte montører derude, men det er en god idé at bruge lidt tid på at undersøge mulighederne, og finde én der har styr på håndværket. Ellers risikerer du at stå med et resultat, du ikke er tilfreds med. Vælger du i stedet at gå gør-det-selv vejen fås færdigskåret solfilm af varierende kvalitet, ligesom du kan finde andre alternativer, såsom modelspecifikke solskærme og limfri løsninger.

Undersøg hvordan du fjerne solfilmen igen – 

Skulle du ende med at have brug for at fjerne toningen, er det meget vigtigt, at du gør det korrekt. Gøres det forkert, kan man nemt gøre skade på vinduerne. Derfor anbefales det at overdrage den opgave til fagfolk. Vælger man i stedet et alternativ til solfilm, der ikke er blevet monteret med lim, er man bedre stillet, når leasingbilen skal skiftes ud.  

Tage højde for klimaet – 

Bor du et sted, hvor der er varmt og solrigt det meste af året, er det væsentligt at vælge en solfilm af høj kvalitet. Du risikerer ellers at toning falmer og bobler op i varmen. Bor du derimod et sted med mere markante årstider, kan det være en fordel at vælge toning, der nemt kan afmonteres, når lyset forsvinder sidst på eftermiddagen.

Moderne GDS-Toning som alternativ til solfilmEr du klar til at tone bilruderne? Besøg www.solarplexius.dk for at opdage moderne metoder inden for rudetoning. Med over 30 års erfaring tilbyder Solarplexius professionel GDS-toning og solafskærmning til mere end 5000 bilmodeller. Som et alternativ til solfilm, laver vi modelspecifik rudetoning, der passer perfekt ind i bilruderne. Besøg os på solarplexius.dk og læs mere om vores produkter.